Menu

Νέα

Νέα

3 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ COVID-19 (1-30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ), ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην Ομοσπονδία μας αναφορικά με τους όρους που διέπουν την εφεξής επιστροφή και αποδοχή - μεταξύ άλλων περιπτώσεων και από τις δομές που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία - της απασχόλησης των εργαζόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα για την Covid-19, παραπέμπουμε στο περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.75297/30.12.2022: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 έως τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00» (Φ.Ε.Κ. 7005/τ.Β’/31.12.2022), για τα μέτρα που εφαρμόζονται μετά την εκπνοή ισχύος του άρθρου 206 του ν.4820/2021.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να αντλήσουν από τα αναφερόμενα στο σχετικό πεδίο δραστηριότητας με Α/Α 5 (άρθρο 1, Πίνακας Β «Μέτρα προστασίας ανά πεδίο δραστηριότητας») του επισυναπτόμενου Φ.Ε.Κ., τα οποία παραπέμπουν στην εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται για τους/τις εργαζόμενους/ες στον τομέα της υγείας ε.π. υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, διενέργεια rapid test για την Covid-19 με δαπάνη των εργαζόμενων 2 φορές την εβδομάδα κ.τ.ό).      

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι για τις λοιπές οδηγίες που βρίσκουν εφαρμογή στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών από τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΗΦ, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στις σχετικές εγκυκλίους που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύνδεσμος: https://ypergasias.gov.gr/category/metra-covid-19-koinoniki-allilengyi/ ως ίσχυε.   

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset