Menu

Νέα

Νέα

8 Μαρτίου 2021

Παραμένουν σε ισχύ οι προϋποθέσεις του προηγούμενου διαστήματος για τη λειτουργία των ΚΔΑΠμεΑ ΚΑΙ Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, έως και την Τρίτη,16 Μαρτίου 2021, ώρα 6:00


Σε συνέχεια των αποφάσεων για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 (Φ.Ε.Κ. 843/τ.Β’/2021), η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προέβη στην υπογραφή νέου εγγράφου οδηγιών για τις προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία των ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ στο διάστημα αυτό.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, υπ’ αριθμ. πρωτ.: Δ11/Γ.Π.οικ.10452/343/05.03.2021, οι προϋποθέσεις του προηγούμενου διαστήματος για τη λειτουργία των ανωτέρω δομών, πρωτίστως η υποχρέωση διενέργειας rapid test ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους/ες ή/και ωφελούμενους/ες σε εβδομαδιαία βάση, παραμένουν σε ισχύ.

Υπενθυμίζουμε πως η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με έγγραφό της προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει ζητήσει να διευκρινιστεί αν οι ωφελούμενοι/ες και εργαζόμενοι/ες στα Κέντρα, που έχουν ήδη συμμετάσχει στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, εξακολουθούν να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των rapid test.

Παράλληλα, έχει ζητήσει την παροχή κατευθύνσεων και την επιτάχυνση της εφαρμογής των προβλέψεων της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.10002/15.02.2021 ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 768/τ.Β’/26.02.2021), που προσδιορίζει, για τα συγκεκριμένα Κέντρα, θεραπεύοντας πρακτικές δυσχέρειες που διαπιστώνονται ως προς την εφαρμογή της ενέργειας, νέα διαδικασία προγραμματισμού και διενέργειας ταχέων ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνων Covid-19 (rapid test), καθώς και παράδοσης / διανομής των προϊόντων αυτών.

Σε αναμονή πληροφόρησης αναφορικά με τα ανωτέρω αιτήματα, παρακαλούμε για τη συνεπή συμμόρφωση των φορέων – μελών της Ομοσπονδίας, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ, Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ), με τις προβλέψεις που βρίσκουν εφαρμογή στο τρέχον και στο προσεχές διάστημα.

 

Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες σώμα του εγγράφου οδηγιών του Υπουργείου Εργασίας, που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset