Menu

Νέα

Νέα

16 Μαρτίου 2021

Επέκταση χρονικής ισχύος προϋποθέσεων για τη λειτουργία των ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, ώρα 6:00


Όπως πολύ πιθανά ήταν αναμενόμενο, η χρονική επέκταση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 (Φ.Ε.Κ. 996/τ.Β’/2021), συμπαρασύρει προς την ίδια κατεύθυνση και τις προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία των ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με νέο έγγραφο οδηγιών της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (υπ’ αριθμ.πρωτ.: Δ11/Γ.Π.οικ.11477/369/12.03.2021), που καταλαμβάνει το διάστημα από σήμερα έως το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, συνεχίζεται η λειτουργία των Κέντρων αυτών υπό την αίρεση ότι εφαρμόζονται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου διαστήματος (ε.π. υποχρέωση διενέργειας rapid – test ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους/ες ή/και ωφελούμενους/ες σε εβδομαδιαία βάση, συστάσεις για διαχωρισμό ενηλίκων και ανηλίκων ατόμων με αναπηρία στα ΚΔΑΠμεΑ, αναλογική προσαρμογή της λειτουργίας των Κέντρων στις περιοχές όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας).

Σε αναμονή παροχής κατευθύνσεων για μια σειρά ζητημάτων που έχουν τεθεί υπόψη της Υφυπουργού Εργασίας από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ (λ.χ. εξακολούθηση συνδρομής της υποχρέωσης για τη διενέργεια rapid test σε εργαζόμενους/ες και ωφελούμενους/ες που έχουν συμμετάσχει στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, διευκρινίσεις επί της εφαρμογής της νέας διαδικασίας προγραμματισμού, διενέργειας, διανομής προϊόντων ταχέων ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνων Covid-19, βάσει της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.10002/15.02.2021 ΚΥΑ, Φ.Ε.Κ. 768 Β’), παρακαλούνται εκ νέου, οι φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ, Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ), για την προσοχή και τη συμμόρφωση με τις προβλέψεις που παραμένουν σε ισχύ στο τρέχον διάστημα.   

Συνημμένο:

Έγγραφο υπ’ αριθμ.πρωτ.: Δ11/Γ.Π.οικ.11477/369/12.03.2021 Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Πρόσθετες Οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ)»

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset