Menu

Νέα

Νέα

5 Απριλίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ COVID-19 ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ


Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1303/τ.Β’/02.04.2021 η Κ.Υ.Α. Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, που προσδιορίζει τις κατηγορίες των αιτημάτων με αντικείμενο την υπαγωγή στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού έναντι της λοίμωξης Covid-19, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αναφορικά με τις αιτήσεις που υποβάλλονται, καθώς και τον τρόπο εξέτασης / διαχείρισής τους από την αρμόδια προς τον σκοπό αυτό Επιτροπή.

Η σχετική απόφαση υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20688/02.04.2021 αναφέρεται σε περιπτώσεις που αφορούν:

-     στις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες προτεραιοποίησης (βάσει ηλικιακών κριτηρίων, συνδρομής νοσημάτων που καθορίζονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών), για τις οποίες, ενώ συντρέχουν οι προϋποθέσεις, δεν έχουν συμπεριληφθεί οι αιτούντες την υπαγωγή, για λόγους που σχετίζονται με ελλείψεις ή/και απουσία καταγραφών στα δημόσια Μητρώα, στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κτλ (κατηγορίες 1 έως 3)

-     σε αιτήματα που αφορούν πρόσωπα με σπάνια νοσήματα ή συνδυασμό νοσημάτων που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες νοσημάτων υψηλού ή αυξημένου κινδύνου, και επιθυμούν τον εμβολιασμό. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προβλέπεται η ομαδοποίηση και διαβίβαση των αιτημάτων στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για γνωμοδότηση της αποδοχής ή απόρριψης της ένταξης ολόκληρης της, κατά περίπτωση, κατηγορίας, με τον συνολικό πληθυσμό της, στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού (κατηγορία 4)

-     σε αιτήσεις γονέων, κηδεμόνων ή φροντιστών (έως δύο) παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (κατηγορία 5).

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και τα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτημάτων θα γνωστοποιούνται στο email που έχει δηλωθεί από τα φυσικά πρόσωπα ή τον ιατρό, στις περιπτώσεις όπου η αίτηση προβλέπεται υποχρεωτικά να υποβάλλεται από θεράποντα ιατρό.

 

Σε αναμονή για τη θέση σε εφαρμογή της δυνατότητας αυτής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες στο πλήρες σώμα της απόφασης που ακολουθεί.  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset