Menu

Νέα

Νέα

15 Απριλίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΘΕΝΩΝ COVID-19


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Διευκρινίστηκαν οι ενέργειες για την πρόσβαση στο Μητρώο Ασθενών Covid-19 από το ιατρικό προσωπικό των δομών που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία»

Σχετ.:

- Η υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.10002/15.02.2021 ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 768/τ.Β’/26.02.2021) «Ρυθμίσεις για τακτικό προγραμματισμό ελέγχων φορείας κορωνοϊού COVID-19 με χρήση προϊόντων ταχέων ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid test)»

- Η υπ’ αριθμ.πρωτ.: 115/07.04.2021 επιστολή – αίτημα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ύστερα από τις γνωστές δυσχέρειες που προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα κατά την εφαρμογή της νέας διαδικασίας διεξαγωγής των ταχέων ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνων του ιού SARS-CoV-2 (rapid test), σε εργαζόμενους/ες και ωφελούμενους/ες των δομών που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ), λόγω αδυναμίας πρόσβασης του συμβεβλημένου ιατρικού προσωπικού των Κέντρων στο Μητρώο Ασθενών Covid-19, για τις οποίες η ΠΟΣΓΚΑμεΑ αιτήθηκε ενέργειες από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας με την υπ΄αρ. 115/07.04.2021 επιστολή της και προέβη στην επίμονη επαναφορά του προβλήματος, καταγράφεται θετική εξέλιξη στο ζήτημα της αποσαφήνισης των ενεργειών τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι φορείς για τη συμμόρφωσή τους με την ακολουθητέα διαδικασία.

Το ζήτημα επιλύεται μέσω της συμπλήρωσης των στοιχείων που περιέχονται στο Έντυπο «Αίτηση Δημιουργίας Λογαριασμού Μονάδας για Πρόσβαση στο Μητρώο Covid-19» (επισυνάπτεται) και απευθύνεται στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ως εκτελούσα την επεξεργασία αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος αρχειοθέτησης του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας.

Στο έντυπο συμπληρώνονται τα στοιχεία των ιατρών για τους/τις οποίους/ες ο εκάστοτε φορέας αιτείται την πρόσβαση στο μητρώο, προκειμένου να προχωρήσει η διαπίστευσή τους στην κατά περίπτωση κατηγορία χρηστών του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορωνοϊο Covid-19 και να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα καταχώρισης στοιχείων. Η παρεχόμενη πρόσβαση θα αφορά αποκλειστικά στα δεδομένα που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις διενέργειας των ταχέων ελέγχων ανίχνευσης του ιού  SARS-CoV-2 των συγκεκριμένων Κέντρων με τα οποία συμβάλλονται.

Η αίτηση συμπληρωμένη, με σφραγίδα και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου των Κέντρων, αποστέλλεται από επίσημο email των δομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση hd@idika.gr (γραμμή επικοινωνίας: 11131). Με την αίτηση, οι φορείς θα πρέπει επίσης να συνυποβάλλουν ηλεκτρονικά σαρωμένο αντίγραφο της άδειας λειτουργίας τους.

Θεωρώντας αυτονόητη τη σημασία της ταχείας ανταπόκρισης στο ζητούμενο για την προστασία των εξυπηρετούμενων με αναπηρία και εργαζόμενων των Κέντρων, των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου από τις επιπτώσεις της νόσου Covid-19, όπως και για τη συνεπή συμμόρφωση των δομών με τις προϋποθέσεις που διέπουν την παρούσα λειτουργία τους, παρακαλούνται οι φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διαδικασίας να δρομολογήσουν άμεσα τις σχετικές ενέργειες που αφορούν τις δομές τους.

Συνάδελφοι,

Η εξάπλωση της λοίμωξης Covid-19 και οι συνεχείς διακυμάνσεις στο επιδημιολογικό τοπίο της χώρας σηματοδοτούν, εδώ και έναν χρόνο, για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, πρωτόγνωρα ραγδαίες εξελίξεις και παρατεταμένη έκθεση σε καταιγισμό μέτρων, συστάσεων και υποχρεώσεων.

Σε αυτά τα ταχέως μεταβαλλόμενα δεδομένα, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ μαζί με τους φορείς της, συνεχίζουμε με σύνεση και ψυχραιμία, όπως πάντοτε πράττουμε, να παρακολουθούμε στενά τα ζητήματα που άπτονται της προστασίας των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και της εύρυθμης λειτουργίας των δομών που έχουν συσταθεί από τους γονεϊκούς Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας και να παρεμβαίνουμε σε κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη των αναγκαίων διασφαλίσεων για τον σκοπό αυτό.

Θεωρώντας δεδομένη την άμεση ενεργοποίησή σας, η Ομοσπονδία θα σας ενημερώνει για τυχόν νεότερες εξελίξεις.

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου


Συνημμένο:

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ COVID-19

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset