Menu

Νέα

Νέα

23 Απριλίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΑΠΟ ΕΚΤ/ΕΣΠΑ & ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ", ΑΠΟ 1 ΜΑΙΟΥ 2021


Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1653/τ.Β'/22.04.2021 νέα απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που αντικαθιστά την υπ’ αριθμ. 64260/22.06.2020 ισχύουσα έως σήμερα, και ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των δομών που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ, Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ), στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2020-2021 ή/και Πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο των Ε.Π. του ΕΣΠΑ 2014-2020, που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης, από 1η Μάϊου 2021, οι πληρωμές συνεχίζουν να εκτελούνται κανονικά και αδιακρίτως προς όλες τις δομές / φορείς που τις λειτουργούν και αφορούν στο σύνολο των ωφελούμενων, εξαιρουμένων, περιπτώσεων δήλωσης του ωφελούμενου ατόμου ή κηδεμόνα ή δικαστικού συμπαραστάτη αυτού περί διακοπής συμμετοχής / λήψης των υπηρεσιών των Κέντρων (σημειώνεται πως η προηγούμενη απόφαση, που αντικαθίσταται, προέβλεπε ότι «τυχόν μείωση της παρουσίας ωφελούμενων λόγω των μέτρων που έχουν θεσπιστεί για την επαναλειτουργία των δομών ή/και λόγω άρνησης των ωφελούμενων ατόμων (ή κηδεμόνα ή δικαστικού συμπαραστάτη αυτών), λόγω του COVID-19, να συνεχίσουν να λαμβάνουν υπηρεσίες και που οδηγεί σε προσωρινή ή οριστική διακοπή των υπηρεσιών, δεν επιφέρει απομείωση της αποπληρωμής»).

Με την πρόσφατη απόφαση, η πληρωμή των φορέων δεν απομειώνεται στις περιπτώσεις μείωσης των παρουσιών λόγω λήψης εκ μέρους των δημόσιων αρχών μέτρων υγειονομικής προστασίας έναντι της λοίμωξης Covid-19, μέτρων που θεσπίζονται για την επαναλειτουργία των δομών ή/και αιτιολογημένης αδυναμίας συμμετοχής των ωφελούμενων στα προγράμματα των Κέντρων, λόγω του κορωνοϊού Covid-19.

Περαιτέρω, κατά την έναρξη εφαρμογής της απόφασης οι δομές υποχρεούνται να υποβάλουν στην κατά περίπτωση Διαχειριστική Αρχή / Δικαιούχο, κατάσταση με τον αριθμό και τα στοιχεία των ωφελούμενων που έχουν προβεί ή προβαίνουν σε διακοπή λήψης των υπηρεσιών των Κέντρων.

Οι διατάξεις της υπ’ αριθμ. 64260/22.06.2020 απόφασης (Φ.Ε.Κ. 2496/τ.Β’/2020) για τη χρηματοδότηση των δομών και δράσεων εφαρμόζονται έως 30/04/2021.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται πως οι φορείς / δομές πρέπει κατά το διάστημα που επιτρέπεται η λειτουργία τους, να λειτουργούν και να απασχολούν το αναλογούν προσωπικό για τις προβλεπόμενες υπηρεσίες στα ωφελούμενα άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο της απόφασης, που ακολουθεί.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset