Menu

Νέα

Νέα

23 Ιανουαρίου 2023

Διευκρινιστική εγκύκλιος Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον έλεγχο της επαρκούς σχολικής φοίτησης μαθητών/τριών με αναπηρία στα Προγράμματα "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα" και "Επίδομα Στέγασης"

 

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι " [...] στις περιπτώσεις νοικοκυριών με παιδιά με αναπηρία, που αιτούνται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή το Επίδομα Στέγασης και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επαρκούς φοίτησης για το προηγούμενο σχολικό έτος ή/και εγγραφής για το τρέχον, θα ζητείται είτε αίτημα προς είτε αξιολογική έκθεση από το αρμόδιο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ.), ως προϋπόθεση αίτησης για τα ανωτέρω επιδόματα, χωρίς να επιβάλλεται εξάμηνη ποινή αποκλεισμού. 

Η πορεία και η εξέλιξη του αιτήματος προς το ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ., καθώς και η εφαρμογή της σχετικής αξιολογικής έκθεσης, θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται από τους αρμόδιους επαγγελματίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή/και του Κέντρου Κοινότητας του αρμόδιου δήμου (π.χ. Κοινωνικός Λειτουργός, Παιδαγωγός, Ψυχολόγος, κ.λπ.). Σε περίπτωση που οι προαναφερόμενοι επαγγελματίες κατά την παρακολούθηση της εφαρμογής της αξιολογικής έκθεσης του ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ., εκτιμούν ότι αναιτιολόγητα δεν ακολουθείται το προτεινόμενο πλαίσιο στήριξης, δύνανται να μην αποδεχθούν επόμενη αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα μέχρι την έναρξη υλοποίησης του πλαισίου αυτού (π.χ. μέχρι την εγγραφή σε σχολική μονάδα ειδικής αγωγής)."

 

Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο της εγκυκλίου. 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset