Menu

Νέα

Νέα

17 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΑΙ ΚΔΗΦ


Με νέα εγκύκλιο της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εξυπηρετούμενων με αναπηρία που παρακολουθούν προγράμματα σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ, διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι/ες που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολιασμού δύνανται να εισέρχονται και να παραμένουν στα Κέντρα, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού τους σχήματος στον προβλεπόμενο χρόνο.

Από τη μέχρι σήμερα πληροφόρηση που έχει περιέλθει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, στο παρόν βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και σε επόμενο χρόνο αναμένεται να παρασχεθούν κατευθύνσεις και για τις περιπτώσεις και τη διαδικασία που θα απαλλάσσει από την υποχρέωση τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία ο εμβολιασμός δεν ενδείκνυται.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος, ενημερώνοντας τις ενδιαφερόμενες πλευρές για κάθε εξέλιξη και να παρεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων που σε κάθε στάδιο ανακύπτουν, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, έχοντας ως γνώμονα την προστασία ΟΛΩΝ των παιδιών και ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν την ευημερία και τα δικαιώματά τους.

Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο πλήρες περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. πρωτ.: 69109/17.09.2021 εγκυκλίου, που ακολουθεί.

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset