Menu

Νέα

Νέα

1 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ΚΔΗΦ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19


Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 5026/τ.Β’/29.10.2021 η απόφαση που εξειδικεύει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία απαλλαγής και στους λόγους εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της Covid-19 περιπτώσεων ατόμων με αναπηρία που παρακολουθούν προγράμματα σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση: «Οι υφιστάμενοι ωφελούμενοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την εξαίρεσή τους από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, οφείλουν, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, να την υποβάλουν στην οικεία ανοικτή δομή [….], από την οποία διαβιβάζεται αμελλητί στην κατά τόπον αρμόδια τριμελή επιτροπή και απαντάται από αυτήν εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από τη διαβίβαση».

Περαιτέρω, στην απόφαση αναφέρεται ότι «Κατά τη διάρκεια των προθεσμιών υποβολής αίτησης εξαίρεσης και απάντησης επί αυτής δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω μη εμβολιασμού ωφελούμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν.4820/2021 (Α’ 130). Αν η αίτησή τους γίνει δεκτή, θεωρείται ότι νομίμως έλαβαν τις υπηρεσίες των ανωτέρω προνοιακών δομών […]».

 

Για την πληρέστερη πληροφόρησή τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο  πλήρες περιεχόμενο της απόφασης, που ακολουθεί.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset