Menu

Νέα

Νέα

9 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.)

 

Με το από 07/12/2021 δελτίο τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο διαδικτυακό του τόπο, ανακοινώνεται η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και η ομόφωνη επικύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της νέας σύμβασης με τους φορείς ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), αναθεωρώντας και επικαιροποιώντας το υφιστάμενο συμβατικό πλαίσιο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις ΣΥΔ. 

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου: «Σε κλίμα άριστης συνεργασίας με τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) και τα υπηρεσιακά στελέχη που συμμετείχαν, τέθηκαν μεταξύ άλλων οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Υπ.Εργασίας για την παρακολούθηση, την αξιολόγηση Φορέων υπηρεσιών φροντίδας για τη διασφάλιση προτύπων ποιότητας και τον έλεγχο των υπηρεσιών που παρέχονται στις ΣΥΔ. […..]

[….] Κοινός στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, μέσω της προνοιακής παροχής των ΣΥΔ που θα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ενσωματώνεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»

Σε αναμονή περαιτέρω κατευθύνσεων για την κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους φορείς Σ.Υ.Δ. για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί το ζήτημα στενά και θα ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο του σχετικού δελτίου τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που ακολουθεί.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset