Menu

Νέα

Νέα

20 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ή ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ" ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΔ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ


ΘΕΜΑ: «Κατευθύνσεις σχετικές με την προσκόμιση της ‘Βεβαίωσης καλής λειτουργίας ή έκθεσης αξιολόγησης της οικείας Περιφέρειας’ για την υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης»


Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Σε συνέχεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που προηγήθηκε μεταξύ του κ.Ι.Μοσχολιού, Προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, του κ.Κ.Πάππα, Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Συμβάσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του κ.Κ.Μεγαρίτη, Αναπληρωτή Διευθυντή Ιδιαίτερου Γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ.Μιχαηλίδου, αναφορικά με τα ζητήματα και προβληματισμούς που έχουν προκύψει στο εξελικτικό στάδιο της υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους φορείς που λειτουργούν Σ.Υ.Δ. για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (σύμφωνα με όσα προσδιορίζονται στο υπ’ αριθμ. πρωτ: ΔΑ2/ΜΚΦ34/οικ.32890/15.12.2021 έγγραφο του Οργανισμού με θέμα: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης με Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες – Νέο Συμβατικό Πλαίσιο»), σας γνωστοποιούμε και παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι συζητήθηκαν και από κοινού συμφωνήθηκαν και δόθηκαν οι ακόλουθες κατευθύνσεις:

Σχετικά με την υποβολή του προβλεπόμενου, από την ανωτέρω πρόσκληση, υπ’ αριθμ. 4. δικαιολογητικού: «Βεβαίωση καλής λειτουργίας ή έκθεση αξιολόγησης της οικείας Περιφέρειας», που απαιτείται να προσκομιστεί από τους φορείς Σ.Υ.Δ., από τις περιπτώσεις φορέων όπου η πρόσκτηση του σχετικού τεκμηρίου δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτή, λόγω δυσκολιών και γραφειοκρατικών αδυναμιών από ορισμένες Περιφέρειες, θα προσκομίζεται αντίγραφο του σχετικού αιτήματος χορήγησης της βεβαίωσης του εκάστοτε φορέα προς την κατά περίπτωση Περιφέρεια, συνοδευόμενο με αποδεικτικό του αριθμού πρωτοκόλλου κατάθεσης στην Περιφέρεια, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία σύναψης σύμβασης εντός των προβλεπόμενων και οριζόμενων χρόνων. 

Εφιστούμε την προσοχή στην έγκαιρη ανταπόκριση των φορέων Σ.Υ.Δ. που εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, στην εφαρμογή της εν λόγω ενέργειας, υπενθυμίζοντας πως η αποστολή του φυσικού αρχείου από τους ενδιαφερόμενους φορείς στην κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της οικείας πρόσκλησης, ήτοι το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας και των ζητημάτων που συνέχονται με αυτή και θα σας κρατά διαρκώς ενήμερους/ες.   

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset