Menu

Νέα

Νέα

5 Ιανουαρίου 2022

ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΟΠΥΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΔ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΩΣ 31/03/2022

 

Με νέο έγγραφο που δημοσίευσε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στον διαδικτυακό του τόπο (αρ.πρωτ.: ΔΒ3/Γ/οικ.34193/29.12.2021) παρέχονται επικαιροποιημένες κατευθύνσεις αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για τους/τις ενοίκους σε ΣΥΔ, ΣΑΔ από το τρέχον έτος, καθώς και τα πρόσθετα των αναφερόμενων στον ΕΚΠΥ δικαιολογητικά που οι πάροχοι υποχρεούνται να συμπεριλάβουν άπαξ στον μήνα υποβολής 01/2022 (ηλεκτρονική γνωμάτευση, απόφαση ΚΕΠΑ, δείκτης νοημοσύνης).

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις εκδίδονται από πιστοποιημένους στο σύστημα γνωματεύσεων ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ ιατρούς αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας, το δε ηλεκτρονικό σύστημα, αφού αποθηκευτεί η γνωμάτευση, «επιστρέφει» πλέον μία συγκεντρωτική γνωμάτευση για το επιλεγμένο χρονικό διάστημα.

Με το ίδιο έγγραφο, παρέχονται οδηγίες και για τις γνωστοποιήσεις και ενέργειες που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις διαμένοντων/ουσων στις ΣΥΔ που απαιτείται να εισαχθούν σε νοσηλευτική δομή (δημόσιο νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, κέντρο αποκατάστασης) και παραμένουν νοσηλευόμενοι/ες για περισσότερες από 10 ημέρες.

………………………………………..

Επιπρόσθετα, εν εξελίξει της κατάθεσης των δικαιολογητικών για την υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ του Οργανισμού και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), η ισχύς των υφιστάμενων συμβάσεων με παρόχους του Οργανισμού - όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 22 του Ν.4683/2020 (Φ.Ε.Κ. 83/τ.Α’/2020) - συμπεριλαμβανομένων των φορέων που λειτουργούν (Σ.Υ.Δ.), έχει παραταθεί έως τις 31/03/2022, βάσει του άρθρου 19 του Ν.4876/2021 (Φ.Ε.Κ. 251, τ.Α’).

………………………………………..

Για την πληρέστερη πληροφόρησή τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο των εγγράφων που ακολουθούν (έγγραφα ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις ΣΥΔ και την παράταση των συμβάσεων με παρόχους του Οργανισμού, απόσπασμα Ν.4876/2021). 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset