Menu

Νέα

Νέα

3 Μαΐου 2023

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 45 ΤΟΥ ΕΚΠΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Ν.5041/2023


Κοινοποιείται, όπως ακολουθεί, το έγγραφο υπ’ αριθμ. Πρωτ.: ΔΒ3Α/Φ115/8/οικ.11528/02.05.2023 της Γενικής Δ/νσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού αναφορικά με την αποζημίωση των φυσικοθεραπευτικών πράξεων παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ε.Κ.Π.Υ. ύστερα από την τροποποιητική διάταξη που εισήχθη με τον ν.5041/2023 (άρθρο 80), σύμφωνα με την οποία:

«Οι δαπάνες που αφορούν σε φυσικοθεραπευτικές πράξεις παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους, εφόσον εκτελούνται από μη συμβεβλημένους παρόχους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μέχρι τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων».

Βάσει των ανωτέρω, οι Περιφερειακές Δ/νσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καλούνται για την εφαρμογή των εφεξής ισχυουσών διατάξεων και ειδικότερα για την αποζημίωση φυσικοθεραπευτικών πράξεων ειδικής αγωγής σε παιδιά και εφήβους που εμπίπτουν στο άρθρο 45 του ΕΚΠΥ, και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει συμβεβλημένος φυσικοθεραπευτής, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, όταν το δίκτυο των φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής θα είναι επαρκές.

Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης αίρονται τα πολυετή εμπόδια που ταλαιπωρούν εκατοντάδες οικογένειες ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ελλείψει φυσικοθεραπευτών εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή με συμβατική σχέση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης για τις θεραπείες των ατόμων που έχουν στη φροντίδα τους και σε δίκτυο μη συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών σε όλη την επικράτεια καθώς και την απευθείας αποζημίωσή τους.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset