Menu

Νέα

Νέα

23 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΡΑΝΤΑ (40) ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023 - 2024


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Δ.ΥΠ.Α.)
Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ3)
Δ/νση : Εθν. Αντιστάσεως 8
Τ.Κ. 17456, Άλιμος
Πληροφορίες: Γρηγορίου Βασίλειος
Τηλέφωνο:2396023201 - 2396022720
Email: pvmlakkia@dypa.gov.gr
ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Χρόνος διατήρησης:
Βαθμός προτεραιότητας:
Ημερομηνία:
22/05/2023
Αρ. Πρωτ.:591654

ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για την εισαγωγή σαράντα (40) σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), για το σχολικό έτος 2023 - 2024.

Εχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 2 «Προϋποθέσεις Εγγραφής Σπουδαστών στη Σχολή – Τοποθέτηση μαθητών σε ειδικότητες» της υπ’αριθμ. 92100/12-12-2018 Απόφασης Διοικητή του ΟΑΕΔ με θέμα: Ιδρυση ΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης» (Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης) στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57006, Λακκιά Βασιλικών, Θεσσαλονίκη (ΦΕΚ 6107/Β/31-12-2018).
2. Το υπ’αριθμ. 470253/25-04-2023 έγγραφο – αίτημα του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης για την εισαγωγή σπουδαστών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Καλούνται

οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους στα κάτωθι τμήματα κατάρτισης του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, να υποβάλλουν σχετική αίτηση σύμφωνα με τα ακόλουθα:
1. Τμήματα Κατάρτισης που λειτουργούν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης:
Α) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ με ειδικότητες: Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλουργικού, Πληροφορικής, για συνολικά έως τριάντα δύο (32) σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά τέσσερα (4) έτη.
Β) ΑΣΚΗΣΙΜΩΝ όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια Ταπητουργίας - Υφαντικής, Ξυλοτεχνίας, Εργοτεχνίας, Κοπτικής - Ραπτικής και Γεωτεχνικού, για συνολικά έως οκτώ (8) σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά πέντε (5) έτη.

Μετά την αποφοίτηση τους, οι σπουδαστές δύναται να εγγραφούν σε Κέντρα
Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή τους στα ΚΕΠΕ διαρκεί για τους μεν εκπαιδεύσιμους τρία (3) έτη, για τους δε ασκήσιμους τέσσερα (4) έτη.

2. Αναγκαίες Προϋποθέσεις για την Εισαγωγή των Υποψηφίων Σπουδαστών:
1. Ηλικία 15 έως 26 ετών.
2. Διαγνωσμένη αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με γνωματεύσεις-
αξιολογήσεις από δημόσιους φορείς.
3. Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, δικαίωμα φοίτησης στα προγράμματα του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, έχουν σπουδαστές με:
· Ελαφρά Νοητική Υστέρηση.
· Σύνδρομο Down και συναφή σύνδρομα.
· Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, μέτριας και υψηλής λειτουργικότητας.
· Σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες λόγω κακοποίησης, ή ιδιάζοντος οικογενειακού περιβάλλοντος, ή λόγω ενδοοικογενειακής βίας που επιφέρουν σοβαρές ειδικές εκπαιδευτικές δυσκολίες.
· Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως συνδυαστικές διαταραχές ομιλίας και λόγου (δυσλεξία, ΔΕΠΥ, κ.α) που απαιτούν σοβαρές ειδικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

3. Δικαιολογητικά για την Εγγραφή:
Α) Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την Αρχική Αξιολόγηση:
1. Αίτηση Υποψηφίου Σπουδαστή (θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. μαζί με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος).
2.
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψήφιου σπουδαστή.
3.
Τίτλος σπουδών, αποδεικτικό εκπαίδευσης.
4.
Διαγνωστικές γνωματεύσεις - αξιολογήσεις από ΚΕΔΔΥ, Δημόσια Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, ΚΕΠΑ.
Β) Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την Εγγραφή:
Εφόσον ο υποψήφιος σπουδαστής επιλεγεί να φοιτήσει στο Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσκομίσει για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στη Γραμματεία του Κέντρου τα κάτωθι:
1. Ιατρικές γνωματεύσεις εφ’ όσον παρακολουθείται σταθερά από γιατρό για θέματα υγείας και φαρμακευτικής αγωγής.
2. Βιβλιάριο εμβολίων.
3. Αντίγραφο Δικαστικής Συμπαράστασης ή Επιμέλειας (εφ’ όσον υπάρχει).
4. Εγχρωμη φωτογραφία.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6. Αντίγραφο οικογενειακής φορολογικής δήλωσης (Ε1) και οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2021 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2021 έως 31-12-2021).
7. Φωτοτυπία ΑΜΚΑ και ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου).
8. Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού με ΙΒΑΝ (κατά προτίμηση Εθνικής Τράπεζας).
9. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

4. Υποβολή Αίτησης:
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στα ανωτέρω τμήματα καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην γραμματεία του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα 22/05/2023 έως και Παρασκευή 23/06/2023.
Η αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες με τους ακόλουθους τρεις (3) τρόπους:
1. Με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία της Σχολής (κατόπιν ραντεβού).
2. Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, Υπόψη: κ. Γρηγορίου Βασίλειου και κ. Πάσχου Παρασκευή στη Διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης Δ.ΥΠ.Α., 57006, Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης.
3. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο email της Σχολής: pvmlakkia@dypa.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2396023201, 2396022720 ή μέσω του email: pvmlakkia@dypa.gov.gr.

5. Όργανα και Διαδικασία Αξιολόγησης και Επιλογής – Ενστάσεις:
Α) Αρχική Αξιολόγηση:
Η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων αφορά τη διακρίβωση της δυνατότητας ένταξης των υποψηφίων σπουδαστών στην επαγγελματική κατάρτιση και επαγγελματική αγωγή που προσφέρει το Κέντρο. Η αρχική κατάταξη στα αντίστοιχα προσφερόμενα τμήματα πραγματοποιείται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Κέντρου, στο πλαίσιο Δοκιμαστικού Προγράμματος συνολικής διάρκειας δύο (2) - τριών (3) μηνών, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία του υποψήφιου σπουδαστή και της οικογένειάς του. Η εν λόγω αξιολόγηση πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού και περιλαμβάνει αναλυτική συνέντευξη του υποψηφίου και της οικογένειάς του. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Κέντρου απαρτίζεται από το επόμενο επιστημονικό προσωπικό: α) έξι (6) Ψυχολόγους, β) έξι (6) Κοινωνικούς Λειτουργούς και έναν (1) Παιδοψυχίατρο.
Στην αρχική αξιολόγηση συμμετέχουν, επίσης, ειδικοί παιδαγωγοί και τεχνικοί εκπαιδευτικοί του Κέντρου. Με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, ορίζεται για την εξέταση της κάθε νέας αίτησης τετραμελής (4) επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από έναν (1) ψυχολόγο, έναν (1) κοινωνικό λειτουργό, έναν (1) ειδικό παιδαγωγό και έναν (1) τεχνικό παιδαγωγό.
Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των νέων αιτήσεων από τις αντίστοιχες επιτροπές, η Διεύθυνση του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης καταρτίζει τους Πίνακες Επιτυχόντων, Επιλαχόντων και Αποκλειομένων της διαδικασίας. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί κατάταξη των υποψηφίων σπουδαστών λαμβάνοντας υπόψη το οικογενειακό τους εισόδημα φορολογικού έτους 2021 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2021 έως 31-12-2021).
Ο Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη του έργου των επιτροπών της αρχικής αξιολόγησης για την επιλογή των νέων σπουδαστών του Κέντρου, αναρτά στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Εκπαιδευτικής Μονάδας αντίγραφα των Προσωρινών Πινάκων Επιτυχόντων, Επιτυχόντων και Αποκλειομένων και ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους για το δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των Πινάκων, σε προθεσμία τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: pvmlakkia@dypa.gov.gr.
Οι Προσωρινοί Πίνακες Επιτυχόντων, Επιλαχόντων και Αποκλειομένων αναρτώνται ταυτοχρόνως στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α., www.dypa.gov.gr στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».
Οι ενστάσεις κατά των πινάκων αξιολόγησης από υποψηφίους σπουδαστές και τις οικογένειές τους θα πρέπει:
-Να έχουν υποβληθεί μέσα στην προβλεπόμενη χρονική προθεσμία.
-Να περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία του υποψηφίου, και τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ενίσταται αναλυτικά.

Β) Με Απόφαση της Διοίκησης της Δ.ΥΠ.Α. συγκροτείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Δ.ΥΠ.Α. τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων αποτελούμενη από:
Τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Δ.ΥΠ.Α., ως Πρόεδρο.
- Εναν (1) εκπρόσωπο της Διοίκησης της Δ.ΥΠ.Α., ως μέλος.
- Τον Διευθυντή του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, ως μέλος.
Η Επιτροπή αυτή:
- Ελέγχει και κρίνει τις υποβληθείσες ενστάσεις ενώ οι αποφάσεις της είναι τελεσίδικες.
- Επικυρώνει τους τελικούς Πίνακες Επιτυχόντων, Επιλαχόντων και Αποκλειομένων όπως αυτοί διαμορφώνονται έπειτα από την εξέταση των ενστάσεων.
- Συντάσσει το σχετικό πρακτικό που συνοδεύει τους οριστικούς Πίνακες Αξιολόγησης και αποστέλλει τους Οριστικούς Πίνακες Αξιολόγησης στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ3) της Δ.ΥΠ.Α. και στη Διεύθυνση του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.
Ο Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη του έργου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων, αναρτά στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Εκπαιδευτικής Μονάδας αντίγραφα των Οριστικών Πινάκων Επιτυχόντων, Επιτυχόντων και Αποκλειομένων.
Οι Οριστικοί Πίνακες Επιτυχόντων, Επιλαχόντων και Αποκλειομένων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α., www.dypa.gov.gr στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

6. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η Υπηρεσία όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των καταρτιζομένων, εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία τους. (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 & νόμος 4624/2019 για την προστασία προσωπικών δεδομένων).
htps://www.dypa.gov.gr/prosopika-dedomena

7. ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
Α) Ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα και ειδικότητα προτείνεται από την Διεύθυνση του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με: α) τις διαθέσιμες θέσεις, β) τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα των σπουδαστών, και γ) τις δυνατότητες λειτουργίας τμημάτων κατάρτισης και γενικά των παραγόντων που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου ενώ αποφασίζεται από τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α.. Οι λεπτομέρειες φοίτησης των σπουδαστών καθορίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 6107/Β/31-12-2018).

Β) Στους σπουδαστές όλων των κατηγοριών, καταβάλλεται εκπαιδευτικό επίδομα πέντε (5) ευρώ, για κάθε ημέρα κατάρτισης. Οι σπουδαστές που συμμετέχουν στα Κέντρα Προστατευμένης Εργασίας (ΚΕΠΕ) αμείβονται με επίδομα το οποίο ισούται με το 40% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτός ορίζεται κάθε φορά.

Γ) Οι σπουδαστές μεταφέρονται από και προς το σχολείο δωρεάν, μέσω μισθωμένων λεωφορείων που παρέχονται από τη Δ.ΥΠ.Α., κάθε ένα από τα οποία διέρχονται από προκαθορισμένη διαδρομή ενώ, παράλληλα, προσφέρεται καθημερινά ελαφρύ γεύμα.

Δ) Το Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης εφαρμόζει όλους τους κανόνες υγιεινής & ασφάλειας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων τα οποία προκαλούνται από τη μη εφαρμογή των εκάστοτε ενδεδειγμένων κανόνων υγιεινής, πχ. κοινωνικής απόστασης, συχνό πλύσιμο χεριών κ.ο.κ, των καταρτιζόμενων του Κέντρου.

Ε) Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και η Αίτηση θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης και στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. htps://www.dypa.gov.gr/ στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».


Η ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΧΟΡΜΟΒΑ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset