Menu

Νέα

Νέα

28 Ιανουαρίου 2022

Έως 11 Μαρτίου 2022 υποβάλλονται οι προτάσεις στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου με τίτλο: "Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις – Σ.Υ.Δ. ΑμεΑ"


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ενεργή έως τις 11/03/2022, θα είναι η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία», στο πλαίσιο του Ε.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Άξονας Προτεραιότητας: 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ΝΠΔΔ ή φυσικά ή νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κάθε μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε άτομα με αναπηρίες, νοητικές, αισθητηριακές ή κινητικές, εκ γενετής ή επίκτητες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έχει συνολική χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για τις προτάσεις που θα ενταχθούν και προθεσμία επιλεξιμότητας δαπανών έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση, έως 18 μήνες, των δικαιούχων οι οποίοι λειτουργούν μία ή περισσότερες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία και παρέχουν προς τους επωφελούμενους ενοίκους υπηρεσίες υποστήριξης, όπως υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση κτλ), και υπηρεσίες που εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.

Περαιτέρω πληροφορίες για την πρόσκληση, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pepna.gr.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset