Menu

Νέα

Νέα

13 Απριλίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ

«Κάλεσμα άμεσης στήριξης της προσπάθειας απόσυρσης της απαράδεκτης διάταξης που καταργεί τη συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επιχειρείται με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας»


Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Με το παρόν εφιστούμε την προσοχή σας στις ρυθμίσεις του άρθρου 21 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο: «Γιατρός για Όλους, Ισότιμη και Ποιοτική Πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», με το οποίο επιχειρείται μια απαράδεκτη αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με μείωση των συμβούλων και κατάργηση της εκπροσώπησης της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του Οργανισμού, που εδώ και 11 χρόνια ορθώς είχε προβλεφθεί και μετείχε σε αυτό.

Η ΕΣΑμεΑ έχει ήδη αποστείλει στον Υπουργό Υγείας επιστολή, με την οποία ζητά επιτακτικά την άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου από το προσχέδιο νόμου (που επισυνάπτεται για την πληρέστερη ενημέρωσή σας).

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην αποτροπή του ενδεχομένου ψήφισης του άρθρου 21 του νομοσχεδίου, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτρεπτό, πρέπει ΟΛΟΙ/ΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ. Γιατί αυτό έχουμε ευθύνη και χρέος, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά μας και την προστασία τους, τις οικογένειές μας αλλά και κάθε αναπηρικής οικογένειας, παιδί ή μέλος της οποίας δικαιούται ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση, σε προσιτές και κατάλληλες για τις ανάγκες του/της υπηρεσίες υγείας.

Για τον λόγο αυτό, σας ζητάμε, μέχρι την Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, ώρα 16:15, να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στον ιστότοπο: http://www.opengov.gr/yyka/?p=3256, υποβάλλοντας και από την πλευρά σας σχετική παρατήρηση / σχόλιο, και αξιοποιώντας για τη διευκόλυνσή σας είτε το περιεχόμενο της επιστολής της ΕΣΑμεΑ, είτε το παρακάτω ενδεικτικό σχόλιο:    

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ.  στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.

Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το συμπληρώσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»

Τέλος, με δεδομένο ότι στην ηλεκτρονική διαβούλευση μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς περιορισμούς, τόσο τα νομικά όσο και τα φυσικά πρόσωπα, παρακαλούμε όπως προβείτε στη σχετική ενημέρωση των μελών σας και οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου που, κατά την εκτίμησή σας, μπορεί να συνεισφέρει στην κοινή αυτή προσπάθεια. 


Συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά, καλούμαστε να διατηρήσουμε και να περισώσουμε όλα αυτά που κατορθώσαμε μέχρι τώρα, αλλά και να διεκδικήσουμε και να στηρίξουμε όλα αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν, έχοντας πάντοτε ως πυξίδα και γνώμονα την προστασία των παιδιών μας με αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και όλων των ανήλικων ατόμων με κάθε μορφής αναπηρία. Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.

Θεωρώντας ως δεδομένη την άμεση ανταπόκρισή σας, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη και τις ενέργειές σας.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Συνημμένα:

Το υπ’ αριθμ. πρωτ: 575/12.04.2022 έγγραφο της ΕΣΑμεΑ προς τον Υπουργό Υγείας


Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset