Menu

Νέα

Νέα

30 Απριλίου 2024

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο. & ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΕΤΑΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024


Ακολουθεί, ως αναρτημένο αρχείο, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, η υπ’ αριθμ.πρωτ.: 30491/30.04.2024 απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, περί της έγκρισης δέσμευσης πίστωσης ύψους €18.500.000,00 σε βάρος του Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο. για κάλυψη των δαπανών χρηματοδότησης των προγραμμάτων πρόσβασης παιδιών προσχολικής ηλικίας, βρεφών και νηπίων σε υπηρεσίες προσχολικής αγωγής και φροντίδας καθώς και πρόσβασης παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης κατά την περίοδο 2023-2024.

Επίσης, η αυθημερόν υπ’ αριθμ.πρωτ.: 30683/30.04.2024 απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με βάση την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. δαπάνης ύψους €10.918.600,63 για την κάλυψη των δαπανών της περ. δ) της παρ. 2 του άρθρου 104 του ν.4941/2022 για τα προγράμματα της περιόδου 2023-2024.  

Για την πολυαναμενόμενη αυτή έκβαση, που αίρει επιτέλους τα κωλύματα καταβολής του αντικρίσματος των αξιών τοποθέτησης, για το μεγαλύτερο ίσως μέρος των ενηλίκων ατόμων με αναπηρία που ωφελούνται υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης από τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού της οικείας δράσης για την περίοδο 2023 – 2024, είχε προηγηθεί πληθώρα παρεμβάσεων και πιέσεων από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της, με τη δαπάνη εν τέλει να αναλαμβάνεται από το Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο. (κατ’ άρθρο 35 του ν.5092/2024, σχετ. ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ αρ.πρωτ.: 98/05.03.2024 https://tinyurl.com/5feh42ct).

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί στενά την πορεία του ανωτέρω μείζονος θέματος για τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους, προσβλέποντας στην ταχεία περάτωση των επακόλουθων διαδικασιών προκειμένου να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι χρηματορροές από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Κέντρα, τα οποία, ύστερα από τα δίχως τέλος προσκόμματα και καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις τους, έχουν σήμερα εξαντλήσει ακόμη και το υπερβάλλον του εύλογου ορίου αντοχής τους.

Συγχρόνως, θα συνεχίσει τις πιέσεις και αναμένει από το Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο. επαρκείς πρωτοβουλίες για την αποτροπή του ενδεχομένου αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, άνω των 22 ετών, από τα προγράμματα του κύκλου της επόμενης χρονιάς.

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε επαρκείς και αποτελεσματικές για τις ανάγκες τους κοινωνικές υπηρεσίες, ήταν, είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο, στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας, για τα δικαιώματα και την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών μας, με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, στην κοινότητα.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset