Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

15 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΔ

 

ΘΕΜΑ: «Ξεκινά, από σήμερα, η υποβολή δικαιολογητικών για την υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Ένα ακόμη σημείο γεμίζει τον δικαιωματικό χάρτη των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και ένα ακόμη βήμα τα φέρνει πιο κοντά στην αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινότητα»

 

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Λίγο πριν το κλείσιμο και της φετινής δύσκολης χρονιάς σημειώνεται μια πολύ σημαντική εξέλιξη σε μια από τις μείζονος βαρύτητας διεκδικήσεις μας και ταυτόχρονα ζωτικής σημασίας για τον θεσμό των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία τους, αλλά πρωτίστως για το μέλλον των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, και την ουσιαστική υποστήριξη του δικαιώματός τους να ζουν στην κοινότητα με επιλογές και αξιοπρέπεια.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ: ΔΑ2/ΜΚΦ34/οικ.32890/15.12.2021 έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με θέμα: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης με Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες – Νέο Συμβατικό Πλαίσιο», καλούνται από σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς που λειτουργούν Σ.Υ.Δ., είτε είναι ήδη συμβεβλημένοι, είτε επιθυμούν να συμβληθούν με τον Οργανισμό για πρώτη φορά, για την υποβολή της σχετικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη σύναψη της νέας σύμβασης.  

Η αποστολή του φυσικού αρχείου από τους ενδιαφερόμενους φορείς στην κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της πρόσκλησης, ήτοι το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Για την πληρέστερη πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων φορέων που λειτουργούν Σ.Υ.Δ. αναφορικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες που τίθενται, επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Υπενθυμίζοντας πως οι υφιστάμενες συμβάσεις των Σ.Υ.Δ. με τον Οργανισμό έχουν παραταθεί ως προς τη διάρκειά τους έως 31/12/2021 (βάσει του άρθρου 23 του Ν.4839/2021), εφιστούμε την προσοχή των φορέων στην έγκαιρη ανταπόκριση στα ανωτέρω, διατηρώντας, σε κάθε περίπτωση, και σε αυτό το στάδιο, ως δεδομένη τη συνεργασία με την Ομοσπονδία για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας και ως αξιόπιστες τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έχουν ληφθεί για μια εκ νέου, μικρής διάρκειας, παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η νέα συμβασιοποίηση.

Περαιτέρω, σας γνωστοποιούμε πως από τη συνεργασία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και από τη στενή και αδιάλειπτη παρακολούθηση του θέματος όλο το διάστημα που προηγήθηκε, κοινή ενημέρωσή μας αποτελεί ότι το Υπουργείο Εργασίας, στη ρυθμιστική αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι Στέγες, έχει ήδη προβεί σε δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης χρηματοδότησης και για τις νέες συμβάσεις που αναμένεται να συναφθούν.

Συνάδελφοι,

Διαφαίνεται πλέον ότι μετά από μεγάλο αγώνα του κινήματός μας για τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των Σ.Υ.Δ., όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, ένας νέος κύκλος, επιτέλους, ολοκληρώνεται και ευελπιστούμε ότι η λειτουργία των Στεγών διασφαλίζεται και θωρακίζεται επαρκώς για το εφεξής διάστημα μέσω της νέας συμβασιοποίησης και του θεσμοθετημένου  - τροφείου που καταβάλλεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Η διαδρομή και ο αγώνας όλων των προηγούμενων ετών και του προηγούμενου διαστήματος υπήρξε δύσκολος, οι καθυστερήσεις μεγάλες, τα προσκόμματα αμέτρητα, τα προβλήματα πολλά. Όμως, τις περισσότερες και τις σημαντικότερες μάχες τις κερδίσαμε στο σύνολό τους. Τις κερδίσαμε, γιατί εργαστήκαμε συλλογικά και ενωμένα, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, μαζί με τους φορείς - μέλη της, μαζί με τους φορείς που λειτουργούν ή/και ενδιαφέρονται να συστήσουν Σ.Υ.Δ., μαζί με την ΕΣΑμεΑ και με την αμέριστη συμπαράστασή της. Τις κερδίσαμε, γιατί αγωνιστήκαμε με πίστη, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επιμονή και, το κυριότερο, έχοντας ως καθοδηγητή και γνώμονα τα δικαιώματα των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Ως ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ως γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ως ζωντανό κύτταρο του αναπηρικού κινήματος, δεσμευόμαστε ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, προκειμένου ο θεσμός των Σ.Υ.Δ. να αναπτυχθεί, η παρουσία τους να εδραιωθεί σε όλη την Ελλάδα, οι Στέγες να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην πολυπόθητη αποϊδρυματοποίηση, την οποία μεν ευαγγελίζεται η ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια, προωθεί δε υιοθετώντας ένα μοντέλο που κατ’ εξακολούθηση αποτυγχάνει.

Συνεχίζουμε και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους/ες για κάθε εξέλιξη.   

 

 Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Συνημμένα:

Πρόσκληση ΕΟΠΥΥ υπ’ αριθμ πρωτ.:
ΔΑ2/ΜΚΦ34/οικ.32890/15.12.2021


Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset