Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

4 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023


ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Υπόμνηση στους Φορείς-μέλη της Ομοσπονδίας αναφορικά με την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 20ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023»

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι,

Με το παρόν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) σας υπενθυμίζει ότι το έτος 2023 αποτελεί μια συνεδριακή χρονιά, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί το 20ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα αντίστοιχα άρθρα του Καταστατικού της.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται:

α) στο σύνολο των Σωματείων-μελών που πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να προβούν σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων διοικήσεών τους να προχωρήσουν ταυτόχρονα και στην εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και

β) όσοι Φορείς-μέλη δεν έχουν προγραμματίσει άμεσα εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ εντός του 2022, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο 20ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.  

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με παράγραφο του άρθρου 20 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, ο αριθμός των αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ εξαρτάται από τον αριθμό των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες τους, που γίνονται ειδικά για το σκοπό αυτό ως εξής:

Σε κάθε τριανταπέντε (35) ψηφίσαντα μέλη Σωματείου αντιστοιχεί και ένας (1) αντιπρόσωπος, δηλαδή, Σωματείο με είκοσι ένα (21) ή πάνω από είκοσι ένα (21) και λιγότερα από τριανταπέντε (35) ψηφίσαντα μέλη μετέχει με έναν (1) αντιπρόσωπο.

Σε κάθε δεκαοκτώ (18) επιπλέον ψηφίσαντα μέλη Σωματείου αντιστοιχεί και ένας (1) επιπλέον αντιπρόσωπος, δηλαδή, Σωματείο με έως και πενήντα τρία (53) ψηφίσαντα μέλη Σωματείου μετέχει με δύο (2) αντιπροσώπους. Επίσης, δύνανται να εκλέγονται αναπληρωματικά μέλη - σύνεδροι, ισάριθμα των τακτικών.

Επίσης, τονίζεται ότι για τη νομιμότητα της διαδικασίας εκλογής αντιπροσώπων-Συνέδρων σε κάθε Σωματείο-μέλος είναι απαραίτητη η παρουσία Δικηγόρου, ο οποίος θα παρίσταται σφραγίζοντας και επικυρώνοντας το σύνολο των αναγκαίων δικαιολογητικών.  

Κλείνοντας, παρακαλείσθε για την προσοχή σας προκειμένου να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη εκλογή των αντιπροσώπων του Φορέα σας και με μεταγενέστερο έγγραφό μας θα σας γνωστοποιήσουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ αναφορικά με την προκήρυξη του 20ου Τακτικού- Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της και με τις οδηγίες για την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και το σύνολο των διαδικασιών που θα πρέπει να τηρηθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Για τυχόν απορίες ή περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ομοσπονδία στα τηλέφωνα 210-5236501 ή 210-5230423.  

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ     ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 



Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset